Man brukar kalla kantareller för skogens guld och man kan laga mycket med kantareller.

Kantarellpasta med spenat & parmesan en god pasta för stora och små

  • 200 g kantareller som du har plockat själv och nu är det högsäsong att åka ut i skogen och leta. Ta med dig en korg och sätt igång och plocka. kulgevär är också kul ute i skogen så du kan både jaga vaktel och plocka svamp till.
  • 3 st klyftor Vitlök Färsk dvs du ska plocka även dem.
  • 140 g Gul lök
  • 0.5 st krukor Persilja – färsk
  • 2 dl Vispgrädde
  • 70 g Färsk bladspenat
  • 150 g Parmesanost
  • 2 msk Mat & Bak Smör
  • 1 tsk Salt Fint
  • 2 krm Svartpeppar Malen eller så får du mala själv om det är grov svartpeppar du har hemma.

Tillagning av denna goda pasta med kantarell svamp

 

Koka pastan enligt anvisning på paketet dvs i 10 minuter. Eller koka 8 minuter så får du tuggmotstånd också.

Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna så att bitarna blir väldigt små. Rensa kantarellerna från jord om dom är färska och tvätta verkligen noga och fuska inte.

Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och kantareller på medelvärme i ca 5 min. Slå på grädde och låt det koka ihop. Tillsätt sköljd och noga tvättad spenat och hackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar som du har malt själv.

Sila av pastan från Barilla och blanda med kantarellsåsen. Servera med riven ost och då kan du antingen ta gräddost som man har hos pizzerian eller en lagrad ost. Tillsätt också vin i pastasåsen, helst vitt vin, det gör den extra god. Ska barn äta pastan kan du hoppa över vinet.

Barn ska nog inte ha vin i sina såser och då kan du hälla upp ett glas vitt vin till din pasta, det blir lika gott om inte godare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *