Att spara på olika recept är bra för man kan gå tillbaka till dem senare

Ibland händer det att man inte kommer på vad det är man ska laga. Då kan det alltid vara bra att gå tillbaka till gamla recept och se vad man kan laga om på nytt. När man lagar mat så kan man också byta ut olika ingredienser varje gång så att maten får ett nytt utseende varje gång.

Annars är det också lätt hänt att man tex varje torsdag har ärtsoppa och pannkakor vilket är en god mat och mycket populär klassisk maträtt. Det är en maträtt som uppskattas både av barn och vuxna.

Man kan gå tex excelutbildning för att lära sig hantera excel och där kan man lägga in sina recept. Även om man inte lägger in massa recept så kan man använda excel program till så mycket mer.

Härlig recept på goda macarons

 

Gör så här om du vill ha goda små kakor

  • Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn så att det blir lättare att laga dem sedan. Blanda florsocker och mandel. Har du ej florsocker kan du använda socker också.
  • Vispa äggvitorna med en elvisp för med hand tar det lång tid. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet som du sedan ska baka med.
  • Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet också som du senare ska använda. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 25 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Du kan också låta dem vila i 40 minuter.
  • Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna innan du äter dem så att du inte bränner munnen.
  • Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggula, blåbärssylt och hushållsfärg.
  • Bred en klick smörkräm på hälften av makaronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut blanka ut. Förvara i kylskåp så håller de mycket längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *